Τυρόπιτα

Τυρόπιτα

// Πίτες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Υπάρχει κάτι «μαγικό» στις παραδοσιακές συνταγές μας που τις κάνει μοναδικές. Με ελάχιστα υλικά, μπορείς να στρώσεις ολόκληρο τραπέζι με μυριάδες διαφορετικές γευστικές προτάσεις. Πώς γίνεται αυτό; Μοιάζει η αγάπη και η φροντίδα της παρασκευής των φαγητών να τα πολλαπλασιάζει κιόλας. Έτσι και η Τυρόπιτά μας!

Όσο μοιράζεται μοιάζει να μεγαλώνει και να προσφέρεται! Η Τυρόπιτα κρύβει μέσα της ελάχιστα υλικά. Όμως αυτό που την κάνει μοναδική είναι η ιδιαίτερη μαγειρική διαδικασία, μοναδική και Τρικαλινή σε κάθε εκδοχή της!

Συστατικά

Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
νερό (όσο πάρει)
λίγο ξύδι
αλάτι

Για τη γέμιση:
1 κιλό φέτα
3 αυγά
λίγο λάδι (3-4 κουταλιές της σούπας)
λίγο πιπέρι

Οδηγίες Εκτέλεσης

Για τη ζύμη:

Σε μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε λίγο ξύδι και το νερό ζυμώνοντας.  Πρέπει να έχουμε μία μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη. Χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’.

Για τη γέμιση:

Τρίβουμε τη φέτα μέσα σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε μαζί με το λάδι και λίγο πιπέρι.

Για την πίτα:

Ανοίγουμε 12 φύλλα και τοποθετούμε τα 3 στο ταψί μας, λαδώνοντάς τα μεταξύ τους. Τα τοποθετούμε έτσι ώστε να περισσεύουν από το ταψί μας, για να σχηματίσουμε «κόθρο». Απλώνουμε λίγη γέμιση και προσθέτουμε 1 φύλλο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να μας τελειώσει η γέμιση (για 5 ακόμη φύλλα). Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα από πάνω, λαδώνοντάς τα μεταξύ τους.  Λαδώνουμε από πάνω και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC  για περίπου 1 ώρα.

Κοινοποίηση Συνταγής

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype

ΑΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ COOKIES.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ